Румен Балабанов на 60: Живот като на шега

Писателят и издател Румен Балабанов е автор на над 20 книги. Написал е романа „Някой си отиде” и пиесата „След завоя”, играна в „Театър 199″. За сборника „Медена роса” е носител на наградата „Южна пролет”. Бил е редактор във в. „Стършел”, зам.-главен редактор на в. „Литературен фронт”. До 1997 г. издава 14 вестника, най-известен от които е „Психо”. Някои го определят като основател на жълтия печат в България. Вече е бивш собственик на прословутата телевизия на врачките „Канал 2001″. В момента е главен редактор на изданието на СБП „Словото днес”.

Read More

Алегорията на Румен Балабанов

Известният писател и главен редактор на в. “Словото днес” вчера навърши 60. Честито!

Сред белетристите, чиито първи книги се появиха в началото на 80-те години – Валентин Пламенов, Йордан Иванчев, Христо Карастоянов, Светослав Мичев, Златомир Златанов, Валентин Даневски, Йордан Костурков и пр. – несъмнено едно от най-интересните имена е Румен Балабанов.

Read More

Румен Балабанов: Българинът се оказа подлога на историята

в. Седмичен Труд | Маргарита ТОШЕВА | 2010-02-24

Собственикът на бившата телевизия на врачките “Канал 2001″ твърди, че преходът у нас е гротеска. Убеден е, че по времето на Живков се отделя по-сериозно внимание на хората с паранормални способности

Писателят и издател Румен Балабанов е автор на над 20 книги. Написал е романа ” Някой си отиде” и пиесата “След завоя”, играна в “199”. За сборника “Медена роса” е носител на наградата ” Южна пролет”.

Read More